Alla produkter
Köpt oftast
Meest gekocht
Högst betygsatta produkter
Best beoordeelde producten
Rådgivare
Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.
Värt att veta om byggsatser och moduler
Was är en byggsats?
Vilka byggsatser finns det?
Was är en byggsats?
Byggsatser kallas också ”satser”. En byggsats består av omonterade delar. Den fristående montering ger en bättre förståelse för was konstruerad och sparar pengar. Inom professionell användning av byggsatser är det vanligt att man använder sig av specialiserade lösningar och tillägg av befintliga anläggningar.
Hobbyhobbybyggare använder byggsatser främst inom modellbygge av flygplan, järnvägar och fordon. Leksaker, som de populära LEGO-klossarna, är också en av byggsatserna. För tekniskt intresserade barn finns byggsatser även i form av experimentlådor.
Vilka byggsatser finns det?
Många produkter sträcker sig från elektronik och mikroelektronik till byggsatser och robotar. Nedan följer en översikt:
3D-utskrift
3D-skrivare används för att tillverka tredimensionella arbetsstycken. Skrivaren använder flytande och fasta material. Med hjälp av 3D-skrivare kan små enkla komponenter och reservdelar tillverkas. Endast de material som krävs begränsar användbarheten. 3D-skrivarbyggsatser hjälper dig att förverkliga dina projekt.
Larmsystem, byggsatser
Byggsatser för larmsystem är avsedda för motorfordon, motorcyklar, hus, dörrar och fönster. Byggsatser med högtalare och kodlås kan urskiljas. Larmsystem för högspänningsgeneratorer är användbara när man vill signalera att kritiska värden överskrids. Ett visuellt och ett akustiskt meddelande kan göras.
Batterivakter och laddare, byggsatser
Batterivakt är övervakningsenheter för spänningskontroll av batterier. Spänningarna kan ses på en liten display. Väktaren kontrollerar ständigt de tillgängliga spänningarna. På så sätt kan fel hittas och åtgärdas snabbt.
Byggsatser för laddare finns i form av laddningsreglage. Laddningsregulatorn övervakar tillståndet i 12 V-batterier och laddar dem automatiskt när spänningen i batteriet sjunker. För ett utökat skydd och en ökad livslängd för batterierna övervakar reglaget laddningen och stänger av den när ackumulatorerna är fulladdade. På så sätt förhindras överladdningar. Vissa laddningsregulatorer kan kombineras med solcellspaneler.
LEGO-byggsatser
Byggsatser från LEGO är mycket populära i privata hushåll. Med variationserna ”LEGO Boost” och ”LEGO Education” kan tekniskt kunniga barn och ungdomar dra sig ut på ett kreativt sätt. Många LEGO-byggsatser utvecklas till regelrätt samlarobjekt. Inom professionell användning högkvalitativa byggsatser för analysändamål och modellering.
Radio- och överföringsmoduler
Med byggsatserna för radio- och överföringsmoduler kan elektriska apparater för trådlös dataöverföring utökas. Trådlösa moduler, NFC-moduler, RF-radiomoduler och andra tillbehör finns tillgängliga.
Led-byggsatser
Byggsatser och komponenter till lysdiodmoduler används ofta för avancerad övervakning av ledningar och elektriska apparater. De lämpar sig särskilt bra som signalgivare i larmområdet och meddelar kritiska tillstånd eller avbrott.
Byggset har flera kanaler. Ju fler kanaler finns, desto mer ljuskälla kan styras. Till exempel kopplas ljuseffektgeneratorer med lysrör, glödlampor eller lysdioder och styrs. Med ljuseffekter kan dessutom specifikt ljusreklam och fast belysning realiseras.
Effektreglering, byggsatser
Effektreglaget är ansvarigt för resistiva och induktiva laster. De är perfekta som dimmer och varvtalsregulator. Användningsområden är elvärmesystem, glödlampor, kollektormotorer med kolslip och andra apparater som använder en strömkälla med 230 V. För montering av effektreglage rekommenderas att kylelement installeras. Vid köp av ett reglage bör hänsyn tas till karakteristiska värden som driftspänning och nödvändig uteffekt. En uteffekt på upp till 750 watt är möjlig. Byggsatser för effektreglering hjälper till vid implementeringen.
Mätteknik- och sensorbyggsatser
Byggsatser för aktuell mätteknik har många användningsområden. Vissa maskiner i industriell användning har inte de nödvändiga sensordelarna för den önskade utvärderingen av data - med byggsatser för mät- och sensorteknik kan den motsvarande funktionen kompletteras. Driftspänningen är ett viktigt värde: De vanliga driftsspänningarna ligger mellan 5 och 18 V.
Sensoriska byggsatser är användbara för att utöka funktionerna hos enheter. Till exempel kan regnsensorer installeras, som vid regn vidarebefordrar ett kommando till nästa enhet, som sedan övertäckning. Ett annat enkelt exempel på användning av intelligenta sensoriska lösningar är fotocellen.
Nätenheter, byggsatser
Nätenheter, nätenhetsmoduler, faskopplare, nätenhetsmoduler och spänningsomvandlare hör till huvudgrupperna för nätenhetsbyggsatser. Den nödvändiga utgångsströmmen är det avgörande urvalskriteriet: Strömstyrkor från 85 mA upp till 3 A.
Reläbyggsatser
Relä är komponenter som tar med programmeringsmöjligheter. Beroende på programmeringsspråk som stöds kan de användas som tidsrelä, timer, Mini-USB-gränssnitt, master/slave-omkopplare eller för fjärrstyrning. Driftspänningen sträcker sig från 5 V till 230 V och är därmed lämplig för nästan alla typer av tillämpningar. Lär dig mer om reläbyggsatser.
Ljudmodul-byggsatser
Ljudmodul-byggsatser används för registrering av ljud och toner. Inom modelleringsområdet används ljudmoduler för uppspelning av verklighetstroget ljud, till exempel ljud från modelljärnvägar. Inspelningskapaciteten sträcker sig från 10 till 60 sekunder. Beroende på minnestyp kan upp till fem inspelningar med en längd på 60 sekunder sparas. Innehållet kan raderas och tas upp på nytt efter tycke och smak.
Temperaturreglagebyggsats
Temperaturreglage (-byggsatser) används ofta i kombination med fläktar. Sensorn mäter temperaturen och reglerar fläkten därefter. Det är praktiskt att använda temperaturregulatorer på alla enheter vars temperatur inte går att läsa av och som inte kan regleras manuellt.
Förstärkar-byggsatser
För förstärkning av svaga signalkällor används förstärkar-byggsatser. Ett praktiskt exempel är förstärkningen av watteffekten från studiohörlurar och mikrofoner. Kopplingen sker mellan effektförstärkare och den svaga signalkällan. Viktiga egenskaper är uteffekt, som normalt räcker från 2 W till 80 W, och driftspänning.
Buggdetektor
Buggdetektor som används för en positionsbestämning av trådlösa kameror, WLAN-nät och andra överföringskällor. Göda buggar och mini-spioner kan också lokaliseras. Oftast används en LED som indikator på avståndet till sändaren. Buggdetektor med vanliga batterier från handeln.